Община Сливен
Областна администрация Сливен

Красива тържествена вечер

21.05.2024 / 13:07

Поредното събитие в поредицата, посветени на 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, беше традиционният прием на кмета на Община Нова Загора Галя Захариева за абитуриентите отличници. На 20 май 2024 г. домакинът – г-жа Захариева, посрещна тях и техните родители сред приятната обстановка на втория етаж на НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“. Инициативата е подарък и признание за отличния успех и постигнатото през годините в гимназиален етап на обучение. Вечерта беше уважена и от председателя на Общински съвет – Нова Загора д-р Константин Тачев; екипът на г-жа Захариева, председателя на Постоянната комисия по култура, образование и вероизповедания Андония Спасова; секретаря на МКБППМН Веска Вълчева и директорите на средните учебни заведения в града.

С особено вълнение, г-жа Захариева се обърна към своите гости: „Много често чуваме, че младите хора са по-различни. Да, така е, и в това е Вашият чар. Това е Вашето време. Това е Вашият момент, в който Вие да покажете на всички нас: „Ето ни, ние можем, ние се научихме, ние знаем как ще успеем!“. Тя сподели своя максима, че „за да израсне един млад човек, той има нужда от три неща“ – семейството, учителите и общността. „Без Вас, уважаеми родители, без Вашата любов, без Вашата родителска мотивация, тези деца нямаше да са това, което са днес. И Вие имате огромното основание да се чувствате прекрасно, да сте горди, удовлетворени и щастливи с успеха на децата си!“

За да запечатат емоциите от вечерта, абитуриентите отличници направиха снимки пред красивото табло с кмета на Общината Галя Захариева, родителите, директорите и съучениците си.

Истинска наслада донесоха и момичетата от ВС „Бижу“ с ръководител Павлина Христова при НЧ „Съгласие – 1862“, гр. Ямбол, които с нежното си присъствие и ефирни гласове докоснаха сърцата и развълнуваха всички присъстващи.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев