Община Сливен
Областна администрация Сливен

Традиционен прием по повод 24 май

20.05.2024 / 08:00

На 17 май 2024г. кметът на Община Нова Загора Галя Захариева посрещна свои гости на традиционен прием по случай 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Сред официалните лица, споделили празника, бяха: заместник-кметовете на Общината Нина Генчева, Иванка Михова и Ивайло Енев, Нейчо Минчев – заместник-председател на Общински съвет Нова Загора, Андония Спасова – председател на Комисията по култура, образование и вероизповедания към Общински съвет, Соня Петрова – началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт” и Станимира Кънчева-началник отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата”.

В красивата атмосфера на Клуба на дейците на културата отново прозвуча безсмъртният химн „Върви народе, възродени”, изправил на крака пред делото на двамата първоапостоли присъстващите просветни и културни дейци. С приветствие към тях, хората отдали труда и сърцата си на българската просвета, култура и наука, се обърна кметът на Общината г-жа Галя Захариева. „Винаги, когато честваме 24 май, емоцията е много силна , защото няма по-силно чувство от това да осъзнаем, че духът, който носим през годините, се предава на хората около нас - на децата ни, близките, на общността и това го правите Вие, уважаеми гости, за което с цялото си сърце и аз Ви благодаря!”.

Традиционното събитие дарява с незабравими емоции всяка година пазителите на гордия български дух в общината. На него общинското ръководство засвидетелства признанието си към труда на учители, читалищни и културни дейци, като удостоява най-заслужите от тях с почетни отличия. В церемонията по връчване на Почетни грамоти, значки „Нова Загора и Почетни плакети със знака на Община Нова Загора имаха честта да се включат официалните лица, които връчиха отличията с усмивка и сърдечен поздрав.

Специална изненада от общинското ръководство за всички присъстващи на приема бяха гост – изпълнителите. Той продължи с две чаровни дами с уникални гласове – Силвия и Теди Кацарови. С артистичното си присъствие, харизмата и талантливите си изпълнения, те вдигнаха енергийния заряд и превърнаха вечерта в незабравим музикален празник.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев