Община Сливен
Областна администрация Сливен

Наградиха сливенски ученици за участие в Европейска олимпиада по статистика

15.05.2024 / 12:32

В Областна администрация Сливен се проведе награждаване на участници в Националния кръг на Седмата европейска олимпиада по статистика за ученици. В надпреварата активно се включиха 22 младежи от три сливенски училища – ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“, ППМГ „Добри Чинтулов“ и СУ „Пейо Яворов“, както и 6 техни преподаватели – ментори на отборите.

 

Днес всички те, както и директорите на учебните заведения, получиха благодарствени писма от Териториално статистическо бюро – Югоизток. Отличията бяха връчени от Кирил Аврамов – главен секретар на Областна администрация Сливен. В церемонията участваха още Калина Казанджиева, директор на ТСБ – Югоизток, и Антон Георгиев, началник на Отдел "Статистически изследвания - Сливен“.

 

Кирил Аврамов поздрави от името на областния управител Чавдар Божурски участниците в олимпиадата по статистика за постигнатите високи резултати. Калина Казанджиева благодари на менторите, че са мотивирали учениците, и на младежите, че са се представили достойно. Тя подчерта подкрепата на областния управител за всички статистически мероприятия, както и за домакинството на награждаването и отношението към учениците.

 

Целта на състезанията е повишаване на функционалната грамотност и статистическата култура на младите хора чрез провокиране на творческия им потенциал, както и развиване на умения за критично мислене, умения за работа с данни и тяхната визуализация.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев