Община Сливен
Областна администрация Сливен

Стефан Радев посрещна гости от Многонационалната бойна група на „Ново село“

армия
13.03.2024 / 14:35

Кметът Стефан Радев посрещна в Общината новия командир на Многонационалната бойна група на учебен полигон „Ново село“ полковник Мариано Скандура. Полковникът пое командването през месец февруари, когато се извърши ротация на италианския военен контингент в състава на бойната група. Чуждестранният гост бе придружен от лейтент Джанлука Сбайдзеро.

 

„Добре дошли в Сливен! Надявам се да се чувствате комфортно в нашия град и често да го посещавате“, обърна се към гостите градоначалникът. Пред тях той подчерта, че ръководството на Общината от години се радва на добри взаимоотношения и комуникация с военнослужещите от базата в Ново село. Радев използва случая и отправи покана към командира и водената от него бойна група да посещават и да се включват в планираните културни и спортни събития в града.

 

На свой ред гостите благодариха за поканата и топлото посрещане. Те споделиха, че вече усещат гостоприемството и благоразположението на Града под Сините камъни и с радост биха участвали в съвместни мероприятия и общи инициативи.

 

Многонационалното военно формирование, чийто домакин е България, беше формирано през 2022 г. В състава му са включени военнослужещи от Италия, България, САЩ, Албания, Гърция, Република Северна Македония, Черна гора и Турция.

 

 

 

 

--

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев