Община Сливен
Областна администрация Сливен

Нова Загора си спомни за Учителя Стоилов

стоилов
22.02.2024 / 11:25

Под мотото „Спомен за Кръстьо Стоилов“ библиотеката при НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ посвети 21.02.2024 г. на бележития общественик, останал в спомените на новозагорци. Началото на събитието постави главният библиотекар Велина Минкова, която посрещна кмета на общината Галя Захариева и всички гости във фоайето на библиотеката. Тя представи изложените във витрините книги – част от богатата колекция, дарена от наследниците на Кръстьо Стоилов на жителите на общината.

Вечерта продължи в приятната атмосфера на Клуба на дейците на културата. Водещата Мария Данева разказа за интелектуалеца, учителя и журналиста Кръстьо Стоилов – емблематична личност, оставила ярка следа в културния живот на Нова Загора. Негови приятели, колеги, ученици и съграждани споделиха свои спомени. С вълнение и трепет те се върнаха към срещите си с него, към времето, в което са се докоснали до богата му душа и добротата на Учителя Стоилов, чието име пробужда дълбоко уважение пред един скромен новозагорец, раздавал се във всичко, което прави и оставил незаличима следа в хората и града.

 

П.П. Той беше и мой учител в гимназията. Когато пък напуснах вестник "Загорско знаме", за да следвам, Стоилов зае мястото ми в редакцията. Поклон!

Добрин Добрев, журналист, започнал от новозагорския вестник

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев