Община Сливен
Областна администрация Сливен

С камион на селски кмет откраднаха 11 кубика дърва

29.01.2024 / 19:20

С камион на кмета на с. Тополчане Валентин Вълев е извършена кражба на 11 кубика дърва. Кражбата е извършена в четвъртък, 25 януари. Дървата са били отсечени при санитарна сеч и складирани във временен склад на горското стопанство в района на Природен парк „Сините камъни“.

 

Установено е, че откраднатите дърва са транспортирани с камион, собственост на кмета Валентин Вълев и са доставени в топливо, чийто собственик е съпругата на Вълев. В 10 ч. на 26 януари служители на Горско стопанство – Сливен установили кражбата на 11 кубика от временния си склад в парка.

 

Благодарение на бързата реакция на РДГ-Сливен и Икономическа полиция, чрез наблюдение на GPS и записи от видео камери е установен камионът, с който са превозени откраднатите дърва. Превозното средство е с регистрационен номер СН1020ВК и е собственост на Валентин Вълев – кмет на с. Тополчане.

 

Разследващите са установили, че камионът е извършил превоз на откраднатите дърва в 20 ч. на 25 януари, които след това са стоварени в топливото на съпругата на кмета. При разследването е установено още, че половината от откраднатите дърва на следващия ден – 26 януари са били продадени в Ямбол. Останалата дървесина е иззета от Полицията в Сливен.

 

От Районна прокуратура – Сливен съобщиха, че за кражбата е образувано досъдебно производство. Припомняме, че Валентин Вълев бе избран за кмет на село Тополчане на балотаж през ноември 2023 г. Той бе кандидат на партията, която издигна Пламен Крумов за кмет на Сливен - Пряка демокрация.

 

/Блиц/

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев