Община Сливен
Областна администрация Сливен

Село Гавраилово отбеляза своя празник

гавраил8
08.11.2023 / 15:53

Гавраилово отбеляза своя празник. Денят започна с тържествена света литургия в храм „Св. Архангел Михаил“, който също отбелязва своя храмов празник на 8 ноември.

 

Зам.кметът Пепа Чиликова поднесе цветя на паметника на загиналите във войните жители на Гавраилово и поздрави присъстващите на церемонията.

 

„На първо място искам да ви пожелая да бъдете здрави всички вие и вашите семейства. Продължавайте задружно да развивате селото и да се грижите за неговия възход. Пожелавам ви да бъдете сплотена общност и пример за останалите населени места в Сливен. Обичайте и помагайте на близките си, ценете ги и бъдете до тях, както в трудни, така и в радостни моменти“, заяви Чиликова.

 

На събитието присъстваха също избраният за кмет на Община Сливен Стефан Радев, общинският съветник Димитър Митев, досегашният кмет на Гавраилово Димитър Андреев и новоизбраният Теньо Божеков.

 

По-късно в църквата „Св. Архангел Михаил“ беше отслужен водосвет за здраве. Беше изнесен открит урок по родолюбие, а ОУ „Найден Геров“ отбеляза деня със спортен празник. По повод празника на селото в читалището беше открита изложба на рисунки на тема „Есен в Гавраилово“.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев