Община Сливен
Областна администрация Сливен

Окръжна прокуратура-Сливен проверява действията на полицейски служители от РУ на МВР-Нова Загора

28.10.2023 / 11:27

Окръжна прокуратура-Сливен постанови задържане за срок до 72 ч. по отношение на Д.Д. - извършител на убийството на 52-годишeн мъж от гр.

Нова Загора, и предстои да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

В хода на разследването и във връзка с медийни публикации относно предходно деяние на обвиняемия Д.Д., свързано с посегателство върху личността на друго лице, Окръжна прокуратура-Сливен незабавно изиска информация от РУ на МВР гр. Нова Загора относно наличието на такъв случай и предприетите действия по изясняването му.

Установено е, че в РУ на МВР-Нова Загора е бил регистриран случай на посегателство на Д.Д. срещу друго лице, извършено от обвиняемия на

21.10.2023 г., във връзка с който се води полицейска проверка. Към момента на извършване на убийството на 52-годишния мъж, въпросната полицейска проверка не е била докладвана на прокуратурата.

На 27.10.2023 г. Окръжна прокуратура-Сливен изиска преписката по извършваната в РУ на МВР-Нова Загора проверка и след преценка на съдържащите се в нея данни незабавно образува друго досъдебно производство и започна разследване срещу обвиняемото лице за опит за умишлено убийство на мъж на 23 години от гр. Нова Загора.

Окръжна прокуратура-Сливен се самосезира и разпореди проверка по отношение на законосъобразността на действията на полицейските служители от РУ на МВР-Нова Загора с оглед изясняване наличието на данни за подпомагане на лице, извършило престъпление, да избегне или да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев