Община Сливен
Областна администрация Сливен

Празнична неделя с „Есенен панаир на плодородието“

жени
08.10.2023 / 21:27

Всяка година Нова Загора празнува през есента - време, в което тя е невероятно красива, есенно-цветна, оживена и изпълнена с трепетно очакване на гости и приятели от близо и далеч.

Част от богатата празнична програма по повод Петковден беше „Есенен панаир на плодородието“, организиран за първа година от Община Нова Загора и НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“. На 8 октомври от 10:30 ч. красивото акапелно изпълнение на песента „Бела съм бела, юначе“ от Фолклорна формация „Аеда“ , постави началото на събитието.

Първият есенен панаир на плодородието беше открит от г-жа Нина Генчева. Тя пожела пъстър и слънчев празник от името на общинското ръководство и отправи сърдечна благодарност към участниците.

В сърцето на златна Тракия е китна Нова Загора – слънчево градче, съхранило в себе си народните обичаи и духа на българите. Земята тук е плодородна, а хората – работливи. В красив празник на плодородието и трудолюбивите жители на общината се превърна новият панаир.

Богати кътове на площада подредиха някои от най-трудолюбивите: Дони Иванов с. Стоил войвода – производител на билки и подправки; Динко Динев от с. Омарчево с производство на продукти от арония и мед; Петър Петров, с. Асеновец - производител на мед; Койчо Абрашев – винопроизводител; земеделският производители Боян Николов - производство на плодове и зеленчуци и Дончо Димитров – подправки и самардала от „Общински пазари-Н.З.“ЕООД, както и консервна фабрика „Палиррия – България“ ЕАД.

За веселата част на панаира допринесоха лъчезарните деца от класовете по народно пеене към Школа по изкуствата към НЧ „Д.П.Сивков-1870”с ръководители Велина Стайкова и Пламена Господинова. Красивите народни песни се вляха в сърцата на гостите на слънчевия площад.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев