Община Сливен
Областна администрация Сливен

Празник за деца и родители оживи Градския парк на Нова Загора

деца7
07.10.2023 / 17:58

„Да празнуваме заедно!“ призоваха от общинското ръководство деца със своите родители в Градски парк. На поканата им на 7 октомври се отзоваха най-веселите, най-талантливите и най-игривите в Нова Загора. Централната паркова алея се превърна в огромна сцена за забавления. Под звуците на барабани и тромпет към малчуганите се присъединиха любими приказни герои – Соник, Маша, Спайдърмен, Мини Маус и Батман, в чиито роли влязоха актьори от Детски клуб „Мики Маус“ гр. Разград. Те бяха поканени от общинското ръководство, за да зарадват децата в Нова Загора. Заедно с тях сътвориха чудна приказка, в която супергерои и малчугани танцуваха, скачаха, играха и се смяха от сърце. Сред аплодиращите ги бяха председателят на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, секретарят на Община Нова Загора Ангел Стойчев, общински съветници и др.

Организаторите се бяха погрижили за всички – спортисти, художници, танцьори. На обособените места в централната паркова алея те откриха баскетболни кошове, забавляваха се с дартс и цветни куцанки. Предизвикателство имаше и за шахматистите.

Децата с творчески дух имаха възможност да рисуват, да сглобяват пъзели, да оцветяват картинки от любими приказки.

Екипът на Център за обществена подкрепа – Нова Загора се присъедини към идеята с атрактивен кът, в който малките творци изработваха свои произведения на изкуството с пъстрото си въображение, с интересни материали и подпомагани от новите си приятели от Центъра.

Соник, Маша, Мини Маус, Батман и Супермен също откриха приятели и не искаха да си тръгват. Те раздаваха щедро прегръдки на децата и си направиха снимки за спомен.

Както винаги за забавленията се погрижиха и лъчезарните момичета и момчета от Детска театрална и филмова школа „Тракия Вижън“ с ръководител Ивета Митева. Те асистираха на художниците, изработваха приказни балонени фигурки, с които даряваха усмивки на веселите гости.

За първи път, по покана на НЧ "Диньо П. Сивков - 1870", в Нова Загора гостува и екипът на „Dance nation“ гр. Сливен. В техния клас по групови танци за начинаещи се включиха новозагорци от различни поколения. Слънчевата паркова алея затуптя с музикални ритми, а празникът прерасна в танцова фиеста.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев