Община Сливен
Областна администрация Сливен

Мащабни проекти в образователната инфраструктура са изпълнени за четири години в Сливен

проекти20
20.09.2023 / 16:02

През последните четири години са извършени мащабни дейности за подобряване на образователната инфраструктура в общината. Обновени са пет детски градини – „Мак“, „Зорница“, „Детство“, „Вержин и Хаик Папазян“, „Звездица“, която не е била ремонтирана от създаването й през 1975 г. Изпълнен е и поетият ангажимент за разширяване на училището в село Тополчане, което е започнало преди 30 години.

 

Общината работи и по осем проекта на Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища на МОН. Сред тях са кв. „Надежда“ и селата Сотиря, Тополчане, Чинтулово, Селиминово, Гавраилово.

 

Реализирането на проектите ще доведе до увеличаване на капацитета на съществуващите детски градини и училища. Ще се създаде възможност за по-пълен обхват на децата и учениците в задължителна предучилищна и училищна възраст в кварталите на Сливен и населените места в общината, където не са осигурени условия за това.

 

 

 

Изпълнява се програма за обновяване на училищните дворове и към момента са изпълнени дейностите в СОУ „П. К. Яворов“, дворът на сграда към езиковата гимназия, ОУ „Христо Ботев“, СУ „Константин Константинов“, ППМГ „Добри Чинтулов“, където са направени и други ремонти. Преобразувано е ОУ „Черноризец Храбър“ в обединено.

 

„Образованието като базова дейност е свързано и с демографските процеси в страната и с така важния въпрос за доходите на хората“, смята кметът. Той подчерта, че без подобряване на средата и на отношението към образованието, в дългосрочен план не можем да очакваме качествено ново равнище на доходите.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев