Община Сливен
Областна администрация Сливен

Сливен отбелязва Съединението

04.09.2023 / 14:16

С богата програма Сливен ще отбележи 138 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

 

Честването ще започне на 5 септември с безплатно автокино зад Ритейл парк. Прожекцията ще е на филма „Игра на доверие“ и ще започне от 20 ч. Режисьор на филма е Мартин Макариев, сценарият е на Борислав Захариев. Участват актьорите Яна Маринова, Луиза Григорова, Владимир Зомбори и др.

 

В Деня на Съединението, жители и гости на Сливен ще имат възможност да се включат в общоградската церемония на пл. „Хаджи Димитър“ по повод празника. Тя ще започне от 10 ч. с издигане на националния флаг на Република България и ще завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Програмата на централния площад ще продължи с празничен концерт на артистите от сливенския Ансамбъл за народни песни и танци. Началото е предвидено за 10.45 ч.

 

Празничната вечер ще завърши с поредно безплатно автокино. От 20 ч. е планирана прожекция на филма „Възвишение“. Мястото отново е паркингът зад Ритейл парк. Филмът е създаден по романа на писателя Милен Русков, който е тазгодишният носител на наградата „Добри Чинтулов“ на Община Сливен. Режисьор е Виктор Божинов. Във филма участват Алек Алексиев, Стоян Дойчев, Филип Аврамов, Христо Петков и др.

 

При подходящи метеорологични условия Общината е предвидила столове за желаещите без автомобили да посетят прожекциите.

 

Организатор на проявите е Община Сливен, в партньорство с Военно формирование 22220.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев