Община Сливен
Областна администрация Сливен

Искаме „В и К“ да гледа на гражданите като на клиенти, за които да се бори!

01.09.2023 / 14:39

Проблемите по водния цикъл на Сливен са много и Общината настоява държавното дружество „В и К“ да подобри комуникацията си с хората за работата по проекта, заяви кметът Стефан Радев пред медиите днес в отговор на журналистически въпрос. „И на мен, като гражданин, ми е ясно, че всъщност средствата за водния проект са най-голямата единична инвестиция в инфраструктурата на Сливен в цялата история на общината. Нормално е да има трудности. Но това, което трябваше да бъде подобрено, е именно комуникацията с хората. Искаме „В и К“ да гледа на гражданите като на клиенти, за които да се бори! Договорът на водната асоциация, в която влизат четирите общини в областта, с В и К – оператора не е свещена крава. Той може да бъде прекратен при съществено неизпълнение на задълженията на оператора. И ако не виждаме промяна в отношението към гражданите, такава процедура не е изключена, тоест ще се търси нов оператор – общински или фирма на общините в Сливенска област“, заяви Радев. Той настоя „В и К“ да обяснява какво и защо се прави по проекта и дори когато има забавяне, да поема отговорност и да има яснота защо това се е случило. Гражданите трябва да бъдат информирани по-рано, когато се налагат спирания на водата, а водоноски да се осигуряват в аванс, защото не е изключение 12-часовите спирания да бъдат просрочвани.

 

Във връзка с текущите дейности по водния цикъл Стефан Радев информира, че е разговарял с изпълнителите и е поискал работните участъци по бул. „Братя Миладинови“ да бъдат асфалтирани без отлагане, както се случи по някои основни улици в града. Той е получил уверения, че асфалтирането ще започне от другата седмица. По договор проектът трябва да бъде завършен до края на годината.

 

Общината решава със собствени средства многогодишни и неотложни проблеми с водоснабдяването в малки населени места, информира още кметът. Осигурен е финансов ресурс за подобряване на водоснабдяването в селата Чинтулово, Тополчане, както и за допълнителен водоизточник в Ичера. В момента се търси решение на проблема с недостига на питейна вода в село Сотиря. „Явно финансовото състояние на „В и К“ е такова, че не може да изпълнява в пълен обем задачите си. Така че Общината ще продължи и с тази си политика, за да решаваме проблемите на хората“, подчерта градоначалникът.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев