Община Сливен
Областна администрация Сливен

Два състава от ЦПЛР - Детски комплекс - Сливен се завърнаха с отличия

състави
29.08.2023 / 15:00

В последните дни на август в Дуръс, вторият по големина и най-стар град в Албания, се състоя фолклорния фестивал International Competition and Festival of Arts "Summer star of Durres".

Модерен балет "Грация" стана лауреат на I награда, а Камерният състав на Детски хор "Дружна песен" към Детски комплекс беше отличен с III награда от конкурса.

Дипломи за отличия във Международния конкурс и Фестивал на изкуствата "Летни звезди на Дурас" получиха и ръководителите на съставите Пепа Коджабашева - Диригент на Детския хор, Валентина Недева - ръководител на балет "Грация" и Юлия Кирова - хореограф на Модерния балет.

„Участието в международния конкурс и фестивал "Летните звезди на Дуръс" ни даде възможност не само да се изявим на сцената пред международното жури и публика, но и да разгледаме историческите и културните паметници, като римския амфитеатър и бани, древния акведукт и 500-годишната джамия Фатиха. Благодарим за невероятната организация и прекрасното отношение на директора на фестивала“, каза Валентина Недева.

В Международния конкурс и фестивал на изкуствата в Дуръс учасват солисти, ансамбли и групи от млади изпълнители от различни страни по света, разпределени в 8 възрастови групи.

 
 

Copyright © 2008-2023 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев