Община Сливен
Областна администрация Сливен

Сливен отново ще бъде част от Международната колоездачна обиколка на България

24.08.2023 / 13:41

Участници от 28 държави си дават среща в юбилейната, 70-а Международна колоездачна обиколка на България. И тази година Сливен ще бъде част от престижната спортна надпревара, която ще се проведе в дните от 26 до 31 август.

 

Стартът на пет етапната обиколка ще бъде даден в София, с пролог на Патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“. През първия ден ще има два полуетапа. Първият етап ще финишира в град Пирдоп, където състезателите ще починат няколко часа, след което следва втори полуетап.

 

Вторият етап от състезанието ще стартира от Троян през прохода Шипка, с финал в Казанлък. Третият етап е от Казанлък до Бургас, който е и най-дългият. Следващият ще бъде Бургас-Сливен. Финалът на етапа ще бъде пред сградата на Община Сливен на 30 август, около 17 ч. Последният етап ще стартира от Сливен на 31 август и завършва в Шумен.

 

Над 700 км е общият пробег в петте етапа. Ще има традиционни участници, представители на 4 клуба от България плюс национален отбор.

 

Международната колоездачна обиколка е част от спортния календар на Международния колоездачен съюз. Тя се организира от Българска федерация по колоездене, в партньорство с Държавния застрахователен институт /ДЗИ/.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев