Община Сливен
Областна администрация Сливен

Стари градски песни в Нова Загора

19.07.2023 / 15:09

Нова Загора посреща изпълнители на стари градски песни от цялата страна на 7 и 8 октомври 2023г. Тогава ще се проведе Национален фестивал за стара градска песен „В прегръдката на Танголита“. Събитието е организирано от Община Нова Загора, НЧ „Напредък - 2001“ и ГСГ „Танголита“ и ще бъде ежегодно в рамките на програмата по повод Петковден – Празник на Нова Загора. В него могат да участват непрофесионални вокални изпълнители над 18г. в 3 категории: „Индивидуални изпълнители“, „Камерни състави“ и „Вокални групи“.

Фестивалът има конкурсен характер, а тази година професионалното жури е в състав : председател Бони Милчева – певица и водеща на телевизионно предаване и членове Галя Захариева-кмет на Община Нова Загора и доц. д-р. Дончо Донев – хоров диригент. То ще оценява музикално-художествените качества на песните, изпълнението и артистичното им представяне.

Срок за записване: до 10 септември 2023 г. 12. Подаването на заявка може да се осъществи чрез електронна форма в сайта на фестивала (www.sites.google.com/view/tangolitanz), да се изпрати на следния пощенски адрес: гр. Нова Загора, ул. "Петко Енев" №50, етаж 3, НЧ „Напредък – 2001“ или по електронна поща на: festival.tangolita@gmail.com

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев