Община Сливен
Областна администрация Сливен

Инициативен комитет "Да си върнем Сливен" издигна кандидатурата на Минчо Афузов за кмет

afuzov
23.06.2023 / 11:03

Кандидатурата на Минчо Афузов за кмет на местните избори през октомври беше издигната от Инициативен комитет “Да си върнем Сливен”.

 

“За мен е чест да приема тази номинация. Имам опита, стремежа и знам как да променя Сливен. Вече предприех и първата стъпка към желаната промяна, а именно разработването на Програма за развитие на град Сливен, която ще бъде публикувана онлайн и достъпна за всеки. Така всички сливналии ще могат да участват с предложения и промени в планирането и развитието на нашия град”, заяви Афузов.

 

Бъдещият кмет очерта и основните приоритети в работа за града - образование, засилване на позициите на Сливен при стратегическото планиране в Югоизточен район, информиране и подкрепа на бизнеса и земеделските производители при проектното финансиране и субсидиране, връщане на младите хора в града чрез подобряване на бизнес климата и създаване на екипност в работата на сливенските институции.

 

Минчо Афузов е член на БСП и въпреки че кандидатурата му е издигната от Инициативен комитет, той ще търси подкрепата на партията за предстоящите местни избори.

 

На пресконференцията присъстваха членовете на Инициативния комитет проф. д-р Иван Гранитски, Дора Куршумова, архитект Станимир Стамов, музикалният педагог Радка Кусева и адвокат Георги Тенев.

 

„Ние сме част от инициативен комитет, в който се включиха над 100 български учени, творци, общественици, спортни дейци, хора на бизнеса и на държавническото управление на местно и национално равнище. Ние се обединяваме с чисто сърце и увереност, че това е една много достойна кандидатура за кмет на град Сливен. Г-н Афузов е скромен, компетентен и отговорен, ще е добър стопанин на община Сливен. Сливналии заслужават да имат кмет съзидател, който поставя интересите на гражданите над всякакви пристрастия” каза проф. Гранитски.

 

Той добави, че единственият начин да се противопоставим на безпринципните коалиции и политически безчинства, е да потърсим хора, които поставят отечествените интереси над тясно партийните, над корпоративните и груповите. Проф. Гранитски коментира, че на фона на политическия и властови разпад у нас, единствената сериозна и устойчива власт в момента е местната и затова е много важно какъв кмет ще има една община.

 

“Благодаря на всички, които вярват в по-доброто бъдеще на града ни и застават до мен! Поемам ангажимента да работя със сърце и ум за Сливен, без да отстъпвам от принципите си!”, заяви Афузов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев