Община Сливен
Областна администрация Сливен

Община Нова Загора подаде документите на 25 блока за саниране

нз об
05.06.2023 / 14:35

Община Нова Загора подаде към Министерството на регионалното развитие и благоустройство по Националния план за възстановяване и устойчивост 25 проекта по новата процедура за саниране – „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап 1“. Общата стойност за всички подадени проектни предложения е 21 420 015, 88 милиона лева.

Всички постъпили заявления от Сдруженията на собствениците, придружени от доклади за енергийно и техническо обследване, технически паспорти, сертификати за енергийни характеристики на сградите бяха подадени в системата ИСУН 2020 в рамките на обявения срок – 31 май 2023 г. За всяко проектно предложение е получен входящ номер.

Оценката и класирането на предложенията по процедурата се извършва от оценителна комисия, определена с акт на Ръководителя на структурата на наблюдение и докладване – Дирекция „Жилищна политика“ към Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Сдруженията на собствениците ще бъдат своевременно уведомявани за евентуални въпроси от оценителната комисия и за резултатите от класирането.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев