Община Сливен
Областна администрация Сливен

Минчо Афузов посрещна участниците в Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“

танци
27.05.2023 / 09:48

Деца и ръководители от седемте чуждестранни танцови формации, участващи в тазгодишното 24-то издание на Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“ и училището домакин – ОУ „Елисавета Багряна“, днес гостуваха в Областна администрация Сливен.

 

Те бяха посрещнати сърдечно и топло от областния управител Минчо Афузов и неговия заместник Антоний Андонов. В началото на срещата г-н Афузов приветства гостите с добре дошли в България и Сливен и разказа накратко за региона и неговото място в историческото и икономическо развитие на страната, акцентирайки върху ролята му за Българското Възраждане и богатото му културно-историческо наследство.

 

От своя страна гостите на сливенския фестивал от Грузия, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Сърбия и Турция също представиха своите държави, градове и състави, и изразиха благодарност за добрата организация, за гостоприемството и възможността да покажат колорита на своя традиционен фолклор и танцово изкуство и да създадат нови приятелства.

 

„Благодаря ви за вашия труд, за това, че толкова добре изучавате и представяте вашия фолклор. Резултатите от вашата работа и самите вие сте най-добрият пример за това как местните различия могат да се превръщат в транснационални мостове. Вие сте хората, които строят мостове между културите и държавите, строите обединена Европа и един обединен свят“, каза в обръщението си към гостите от Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“ областният управител Минчо Афузов.

 

Традиционното посещение в Областна администрация завърши с размяна на подаръци и обща снимка на гости и домакини.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев