Община Сливен
Областна администрация Сливен

Послание от кмета, червен килим и празнична украса - за абитуриентите на Сливен

зрелост
23.05.2023 / 17:23

В навечерието на 24 май абитуриентите в Сливен отново предизвикаха радости и вълнения сред близките, приятелите, жителите на града. Тази година всеки от 839–те зрелостници получи малък свитък с послание от кмета Стефан Радев. „За теб вече се отварят нови прозорци към света, тръгваш по пътя си самостоятелно. Развивай ума и талантите си. Не се страхувай, че може да се препънеш. Случва се в живота на всеки. Важно е да се изправиш и да продължиш с още по-силна вяра в себе си. В такива моменти намираме опора там, където сме обичани и очаквани – при родителите, верните приятели от училищните години, в родния град. Сливен винаги ще има нужда от теб и ще те чака“, заявява Радев.

 

През учебната 2022/2023 година абитуриенти изпращат 12 средни училища, профилирани и професионални гимназии в Сливен. Поредицата от балове започва на 23 май вечерта. И този път те ще бъдат предшествани от дефиле на завършващите ученици заедно с директорите на училищата, класните ръководители, учители. Както винаги, ще има много снимки за спомен. За специалния момент Общината е подготвила изненади.

 

Шествията ще потеглят от Градската градина - по червен килим и с празнична украса с пожелание „На добър час!“. Абитуриентите ще преминат по пешеходната зона. Арка от свежи цветя ще ги очаква до сградата на Общината, преди да се отправят към паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци – скъп символ за духа на Града под Сините камъни.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев