Община Сливен
Областна администрация Сливен

Поредна стъпка към облагородяването на района около църквата в парк „Юнак“

22.05.2023 / 17:18

Община Сливен сключи договор за проектиране и авторски надзор за благоустрояване на пространството около новостроящата се църква в парк „Юнак“. Това е поредната стъпка към реализация на идеята на кмета Стефан Радев за облагородяване на района, където беше изградена нова улица и се извършват поетапни благоустройствени подобрения.

 

„Целта ни е мястото да придобие изцяло нов облик и да го превърнем в привлекателен център за отмора за жителите и гостите на града, особено около новоизграждащия се православен храм на хълма в парк „Юнак“, коментира Радев.

 

Според изискванията на Община Сливен, в проекта трябва да се заложи достъпна среда за хора с увреждания, достъп до църквата от всички 7 подхода, поставяне на пейки, кошчета за смет, осветителни тела и озеленяване.

 

По време на онлайн срещи бяха предложени и обсъдени варианти за визия на обекта в архитектурната му част. След препоръки по детайлите от страна на Общината, бяха нанесени корекции. Предстои окончателното одобрение след представяне от проектантския колектив на цялостната разработка по всички части на проекта.

 

--

 
 

Copyright © 2008-2023 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев