Община Сливен
Областна администрация Сливен

Творби на сливенски художници са подредени във фоайето на зала „Сливен“

изложба
19.05.2023 / 20:18

В абстрактно арт пространство се превърна фоайето на зала „Сливен“. Изложба с творби на сливенски художници ще радва посетителите на проявите в залата и любители на изобразителното изкуство. В арт изложението са включени творения на Иван Савов, Илиян Урумов, Христо Тотев, Велин Динев, Мариана Янкова, Димитрина Дойчинова, Руси Недялков, Румен Спасов, Стоян Лещевски, Паолина Ганчева, Марин Подмолов, Силви Басева.

 

Днес кметът Стефан Радев, заедно с председателя на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и зам.кметът Пепа Чиликова, също имаха възможност да разгледат изложбата и да се срещнат с някои от авторите. Художникът Илиян Урумов, който е и председател на представителството на Съюза на българските художници в Сливен, благодари от името на колегите си на Общината за подетата инициатива и поканата към творците. В хода на разговора с кмета Радев, се обединиха около идеята такива инициативи да се случват регулярно, за да достигат до повече любители на различните видове изкуство. Да се използват повече културни пространства в града, в които изобразителното изкуство да намира проявление и да бъде достъпно до различни по възраст групи от хора.

 

Изложбата е част от Майски дни на културата „Сливенски огньове“ и ще бъде подредена във фоайето на залата до края на месец май.

 

--

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев