Община Сливен
Областна администрация Сливен

Нова Загора спортува на 17 май

спорт
18.05.2023 / 12:44

Община Нова Загора, с подкрепата на КЛА „Загорец“ и учебни заведения, организира поредица от спортни мероприятия по повод 17 май - Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта и Ден на предизвикателството.

На поканата на Община Нова Загора да се включат в тях и да проявят физическа активност, откликнаха много новозагорци от различни поколения. Те бяха подкрепени от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева и нейния екип, които присъстваха на всички прояви.

Началото на събитията беше поставено в 9:30 ч. във физкултурния салон на СУ „Христо Ботев“ с турнир по стрийтбол за юноши 8-12 клас. В него взеха участие два отбора от училището домакин и два гостуващи. С атрактивната си игра, те впечатлиха почитателите си. За първо и второ място се пребориха съответно отбор „Черни“ и отбор „Червени“ от СУ „Христо Ботев“, трети се класира тимът на ПГТТ „Атанас Димитров“.

Приятелите на един от любимите за новозагорци спорт – волейбола, имаха удоволствието да присъстват на волейболен турнир в Спортна зала „Младост“ от 10:30 ч. и да се насладят на играта на младите спортисти – възпитаници на СУ „Христо Ботев“ и ПГТТ „Атанас Димитров“. Надпреварата беше открита със среща между отбори 8-10 клас момчета и в нея първенец стана тимът на СУ „Христо Ботев“.

При девойките 8-10 клас в среща между двете училища първо място заеха момичетата от СУ „Христо Ботев“, на второ останаха момичетата от ПГТТ.

Третата среща между момчета 8-12 клас внесе допълнителни емоции сред пълната зала. Първото място отвоюваха отново младежите от СУ „Христо Ботев“.

За класиралите се на първите три места в двата турнира – по стрийтбол и волейбол, бяха осигурени купи от Община Нова Загора.

Въпреки неблагоприятното време, най-многобройни бяха включилите се в надпреварата по лека атлетика в Градската градина. Спортсменски дух и отлични резултати показаха всички участници. Класиралите се на призовите места първо, второ и трето, получиха медал и парична награда, а заелите четвърто, пето и шесто – грамота и парична награда, осигурени от Община Нова Загора.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев