Община Сливен
Областна администрация Сливен

Нетрадиционна изложба на бедствия показва община Сливен

бедств
17.05.2023 / 09:43

Екип на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гостува на Община Сливен по покана на отдела „Сигурност и управление при кризи“. Домакин на срещата бе зам. кметът Румен Иванов.

 

В нея участваха ръководителят на екип от главната дирекция гл. инсп. Росица Тодорова, директорът на РД ПБЗН комисар Владимир Демирев и експерти от отдел „Сигурност и управление при кризи“.

 

Инж. Снежана Кънева, началник на отдела, запозна гостите с активната дейност на двете доброволни формирования в общината и значимата им роля при ликвидирането на бедствия или рискови ситуации и ликвидирането на последствията от тях. И двете формирования са осигурени с необходимите защитни облекла и средства, с тях се провеждат редовни обучения. Получавали са многократно подкрепа и отличия от Общината за безкористната си дейност. В разговора бяха обсъдени предложения за нормативни промени, които да облекчат доброволческата практика, като например отпадането на задължителната локация за действия на формированията и лимитираната численост на доброволците.

 

На срещата бе представена и инициативата на Община Сливен да покаже в художествени творби реални бедствия, които са били преживени в Сливен и Сливенския край през изминалите години и които са били ликвидирани с усилията на институциите и местната власт, а част от тях – и с участието на сърцатите доброволци. Автор на нетрадиционната изложба от акварели е художникът Иван Кънев, който е възпроизвел с четка въздействието на действителни природни картини по материал от фотозаснемането на бедствията.

 

Темите, обсъдени на срещата с представителите на ГД ПБЗН, ще бъдат дискутирани и на семинар с участието на доброволните формирования в общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица на 17 май в областната администрация. По време на семинара ще бъде представена и изложбата.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев