Община Сливен
Областна администрация Сливен

Среща на словото и историята на 11 май в зала "Май"- Сливен

10.05.2023 / 16:12

По случай 11 май - Ден на Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий, Община Сливен и Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания към Общински съвет, организират на 11 май 2023 г., от 11.00 ч. среща на словото и историята в град Сливен.

 

 

 

Този ден се утвърждава през Възраждането като важен ден от празничната система на българите – Ден за почит на светите братя Кирил и Методий - създатели и разпространители на първата ни азбука - глаголицата.

 

Тема на срещата е „Да помним, за да бъдем! Взаимното училище в храм „Света София - начало на светското образование в Сливен“. Тя ще се проведе в зала «Май»

 

 

 

В програмата на са включени презентации на клубове към ППМГ „Добри Чинтулов“ и ПХГ „Дамян Дамянов“, беседа от експерти към Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, представяне бързопис на глаголица и дискусия на тема „Взаимното училище - музей на образованието в Сливен“ .

 

 

 

Поканени за участие в срещата на словото и историята са представители на Регионално управление на образованието в Сливен, клубове „Памет“ и „Млади възрожденци“, настоятелството на храм „Света София“ и Сливенска митрополия.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев