Община Сливен
Областна администрация Сливен

Честит Ден на храбростта!

afuzov 2
06.05.2023 / 11:28

Уважаеми военнослужещи от област Сливен,

 

Скъпи именици,

 

Дами и господа,

 

Честит празник на Българската армия, на всички носещи името и закрилата на свети Георги Победоносец, на хората, чийто труд е свързан със земята и стадата!

 

Възникнал още в дълбока древност като празник на героя-покровител, втъкан в православната ни традиция като ден за честване на мъченика за вярата Свети Георги Победоносец, от самото създаване на новата Българска държава 6-ти май е отреден за Ден на храбростта и Българската армия. През всички епохи обаче, в българското ни самосъзнание Гергьовден си остава символ на почитта към земята, възраждащата се природа, мъжкото начало и земеделския труд, като празник, обединяващ чрез красивите си обреди и ритуали семействата, селищата, нацията.

 

Уважаеми военнослужещи от област Сливен,

 

Носете с отговорност, мъдрост, доблест и чест службата си, бъдете предани синове на държавата и обществото! Не забравяйте, че в цялата ни военна история няма нито едно пленено българско знаме. Помнете примера на многобройните генерали, офицери и войници, загинали, бранейки всяка педя българска земя!

 

От сърце пожелавам на всички вас здраве, сили, високи професионални резултати, храброст, подобаващо признание и лично щастие!

 

Скъпи именици,

 

Нека вашият патрон - Победоносецът Свети Георги, ви закриля и вдъхновява по житейския ви път! Бъдете здрави и успешни, удовлетворени от постиженията и труда си, бъдете щастливи!

 

Честит празник на всички!

 

Минчо Афузов,

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев