Община Сливен
Областна администрация Сливен

Майските дни на културата „Сливенски огньове“ 2023

май24
27.04.2023 / 08:17

Майските дни на културата „Сливенски огньове“ и тази година имат наситена и интересна програма - концерти, изложби, филми и фестивали, атрактивни прояви и участници. За първи път в нашия град ще гостува шоу-спектакълът на Националната гвардейска част „Искри“. Зрителите в Сливен могат да гледат още загадъчен Театър на огъня и сенките, да слушат песните на големи български изпълнители като Графа, Дует „Шик, Мими Иванова и Развигор Попов, неповторимата Йорданка Христова и да видят изпълнението на фолклорните ансамбли „Пирин“ и „Сливен“.

 

 

 

Откриването на „Сливенски огньове“ ще бъде на 4 май от 18,30 ч. с гала концерт на Симфоничния оркестър, с шествие на артисти от Театър на огъня и сенките „Файъртър“ и традиционното запалване на символния огън за празничните дни.

 

 

 

В рамките на Майските дни на културата ще бъдат отбелязани 183 години от рождението на Хаджи Димитър, Европейската нощ на музеите и галериите, Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост. В програмата са включени още 25-тото издание на Националния фестивал на детската книга и 24-ти Международен танцов фестивал „Приятелство без граници“. Майските празници на културата ще завършат с представяне на заглавия от „София филм фест 2023 г.“

 

 

 

Община Сливен кани жителите и гостите на града да посетят разнообразните събития през целия месец, в които всеки ще открие интересни акценти за себе си.

 

 

 

Пълната програма на Майските дни на културата „Сливенски огньове“ по дни, часове и място на провеждане, можете да видите в прикачения файл и да направите своя избор на събитие:

 

25.04.2023 г.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев