Община Сливен
Областна администрация Сливен

Кампанията „Кенчета и капачки за бъдеще“ набира средства за неонатална линейка

20.04.2023 / 14:55

Сливен се присъединява към националната инициатива „Кенчета и капачки за бъдеще“. В събота, 22 април, от 10 до 14 часа на площад „Хаджи Димитър“ ще има пункт за предаване на отпадъците от пластмасови капачки и алуминиеви кенчета. Организатори на акцията в града са Общината и Клуб за бъдеще – Сливен. Целта е да бъдат събрани средства за закупуването на неонатална линейка. Специализираният медицински автомобил ще бъде дарен в Стара Загора. Той ще обслужва още Сливенска и Ямболска област.

 

Акцията е отворена за всеки гражданин, домакинство, фирма или ведомство. Общината е осигурила два камиона, с които събраните отпадъци ще бъдат превозени за рециклиране.

 

Чрез националната инициатива досега са купени четири линейки с подходящото оборудване за най-малките пациенти – новородените деца, съобщи сливенският координатор Божидар Йорданов. Голямата цел на „Кенчета и капачки за бъдеще“ е да се осигурят достатъчно неонатални специализирани автомобили, които да покриват нуждите в цялата страна.

 

Преди година и половина на пешеходната зона в Сливен, по съвместна инициатива на Общината и Клуб за бъдеще, бяха поставени 2 контейнера за алуминиеви кенчета. На полугодие от контейнерите се генерират по 42 чувала с отпадъци от кенчета, които също се предават за целите на инициативата.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев