Община Сливен
Областна администрация Сливен

Концерти, работилница за боядисване на яйца и Света литургия в Сливен

10.04.2023 / 15:12

В навечерието на Възкресение Христово съвместен Великденски концерт ще изнесат пред жители и гости на Сливен Симфоничният оркестър и децата от проекта „Музиката вместо улицата“ на Георги Калайджиев и Мария Хаушилд. Сценичната изява ще се състои в зала „Сливен“ на 12 април. Началото е от 18.30 ч. Билети могат да бъдат закупени от касата на залата.

 

Проявите тази седмица продължават с боядисване на великденски яйца на 13 април. Традиционно то ще се състои до сградата на Общината и ще започне в 12 ч. В него ще се включат представители на Регионалния исторически музей в Сливен, Художествена галерия „Димитър Добрович“, на Националния музей на текстилната индустрия, Късноантична и средновековна крепост „Туида“, Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“ и др.

 

Точно в полунощ, на 15 април, събота, в Катедрален храм „Св. Димитър“ ще започне Великденската света литургия.

 

Навръх Великден, 16 април, жители и гости на града ще имат възможност да се включат в общоградско веселие с участието на сливенския Ансамбъл за народни песни и танци. То ще се състои пред Общината от 11.30 ч.

 

Организатор е Община Сливен.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев