Община Сливен
Областна администрация Сливен

Община Сливен ще участва в Международното изложение за културен туризъм

07.04.2023 / 13:20

Община Сливен ще се включи със собствен щанд в XVIII Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ 2023 – Велико Търново. То ще се проведе в дните от 20 до 23 април в старопрестолния град.

 

Най-голямото изложение за културен туризъм у нас се организира със съдействието на Министерството на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов“. Домакин на форума е Община Велико Търново.

 

В тазгодишното издание на форума, партньори на Община Сливен са - винарски изби от района и Дирекция на природен парк „Сините камъни“.

 

Щандът на Общината, ще бъде презентиран от екип на късноантична и средновековна крепост „Туида“, под мотото „Сливен – изживей историята, почувствай природата!“. На него, наред с културно-историческото богатство на района, посетителите ще се запознаят и с природните дадености, които са един от основните туристически ресурси за града под Сините камъни.

 

Акцентът на представянето ще бъде Природен парк „Сините камъни“ и възможностите за винен туризъм по Пътя на виното в Сливенския край, част от Южния лозаро-винарски район — Тракийска низина.

 

Партньорите на Общината ще предоставят винарски бъчви и вина за дегустация, а ПП „Сините камъни“, ще направят щанда атрактивен с макет на лешояд, с който посетителите ще могат да се снимат и да научат повече за биоразнообразието в Парка.

 

Уникални гледки и туристически маршрути, изключително биологично разнообразие, чист въздух, причудливи скални образувания, възможност за планински спортове и разнообразие от вина и гроздови сортове – всичко това на територията на сливенските балкан и поле.

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев