Община Сливен
Областна администрация Сливен

Христо Иванов: Вярвам, че Кремена Петрова ще защитава успешно каузите на Сливен в парламента

кремена
19.03.2023 / 09:23

Кремена Петрова е доказан защитник на значими каузи и вярвам, че успешно ще продължи да отстоява интересите на Сливен и региона и в Народното събрание, заяви съпредседателят на обединението “Продължаваме промяната - Демократична България” Христо Иванов. Той заедно с бившия правосъден министър Надежда Йорданова дойдоха в Сливен да подкрепят Петрова в нейната кампания за народен представител в 49-ото Народно събрание.

“Познавам Кремена от много години и винаги сме и помагали в отстояването на нейните граждански позиции за чистотата на въздуха, спасяването на историческата гара в Нова Загора, както и каузите й свързани с по-добрия живот на хората в региона. Тя е боец във всеки смисъл на думата. Възхищавам се на смелостта й да се бори за интересите на своите съграждани в едни много трудни условия. Нашият екип в следващия парламент ще има нужда от такъв силен представител на Сливенско”, заяви Христо Иванов на среща с сливналии.

Десетки хора се събраха в залата на читалище “Зора”, за да разберат повече за приоритетите на Кремена Петрова и да чуят лично от Христо Иванов, Надежда Йорданова, както и от бившия министър на образованието акад. Николай Денков как може България да тръгне напред в развитието си. В срещата участие взе и водачът на листата на “ПП-ДБ” Татяна Султанова.

“С Кремена ни свързва много силна връзка през годините, защото нейните граждански инициативи никога не са лесни. Те се нуждаят от силна юридическа подкрепа, често пъти изискват да се сезират множество институции, тъй като на място властите и контролните органи или си затварят очите, или откровено отказват съдействие. Знам колко е непримирима в своите битки и съм сигурна, че с още повече увереност и устременост ще ги отстоява като народен представител”, заяви Надежда Йорданова.

Кремена Петрова (преференция 105) заяви, че ще отстоява пет основни приоритета, които трябва да направят Сливен и региона достойно място за живот.

“Замърсяването на въздуха и водата в Сливенско е един от най-важните проблеми и борбата със замърсяващите производства е тема, която не ми дава мира. В Народното събрание ще отстоявам всеки жител на Сливен и региона да има непрекъснато водоснабдяване по стандарти на Европейския съюз. Има как да се справим с този проблем”, каза самата Кремена Петрова, която в своята програма предвижда още да защитава местното производство на храни чрез подкрепа за устойчиво земеделие, изграждането на индустриални зони с готова инфраструктура, защитата на културното наследство на Сливен и региона и др.

В дълъг и откровен разговор с хората на Сливен Христо Иванов разясни защо трябва да се гласува с номер 12 на изборите на 2 април.

“Обединението на “Продължаваме промяната” и “Демократична България” даде на хората този инструмент, в който те да припознаят възможността страната ни да спре застоя и да тръгне устремно да се развива. Победата на изборите на 2 април има огромно значение, защото това ще ни даде възможност с първия мандат да предложим кабинет, който да тласне страната напред. Ние разполагаме и с хората, и с програмата, за да може България да тръгне в правилната посока”, каза Иванов.

Според него кризите от последните години не трябва да се разглеждат само като оправдание за по-трудния живот, но и като възможност за развитие. Много компании, например, искат да преместят производствата си от Азия и търсят европейски страни, в които да ги разположат. България обаче не е привлекателна за тях.

“Много качествени производства избраха Румъния, Гърци, но и Сърбия. Как да си обясним, че инвеститорите избират една страна, която не е член на ЕС, пред България? Те не вярват, че средата за правене на бизнес е добра. Можем и трябва да влезем в Шенген и еврозоната, защото всички ще започнат да гледат на нас като на уважаван член на Европейския съюз и ще имат по-високо доверие”, каза Иванов.

Акад. Николай Денков отговори на редица въпроси, свързани с качеството на образованието и мерките за по-добра интеграция на малцинствените групи. Той заяви, че един от основните приоритети на „Продължаваме промяната – Демократична България“ е всяко българско дете да има достъп до качествено образование, а конкретните мерки детайлно са разработени в програмата на коалицията. Той отдели време на всеки желаещ да разговаря по темата.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев