Община Сливен
Областна администрация Сливен

Нова Загора отбеляза Националния празник на България

нз3
03.03.2023 / 14:00

145 години след паметния ден на Освобождението, с полагането на венци и цветя пред Паметника на Освобождението в 10:30 ч. на 3 март започна общоградското честване на Националния празник на Република България в Нова Загора. Събралите се там, за да изразят своето преклонение, бяха поведени от мотористи от Мотоклуб „Демоните“ с български флагове към централната част за тържествената церемония под надслов „България в сърцето си ще пазя“.

„3 март не е празник, а съдба! 3 март е денят на българската признателност към стотиците хиляди герои, дали живота си за българската свобода! 3 март е символ на нашата вярност към българските корени! 3 март е знак за почит и преклонение пред България, която носим винаги в сърцата!“ – тези думи отекнаха от пощадката пред сградата на читалището и разтуптяха всички сърца. Свещеният за българите ден и тази година обедини новозагорци. На апела на организаторите Община Нова Загора и НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ откликнаха много наши съграждани.

На събитието присъстваха кметът на Община Нова Загора Галя Захариева; Председателят на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев; заместник-кметовете Нина Генчева и Ивайло Енев; секретарят на Общината Ангел Стойчев, директорът на Исторически музей Генчо Димитров, общински съветници, представители на общинска администрация, обществени и образователни организации, културни институции, жители и гости на града.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев