Община Сливен
Областна администрация Сливен

Проведе се работна среща с Районната избирателна комисия

рик
28.02.2023 / 19:04

Заместник-областният управител Антоний Андонов и главният секретар на Областна администрация Сливен Кирил Аврамов проведоха работна среща с членовете на Районната избирателна комисия.

 

В началото на срещата заместник-областният управител подчерта традиционно доброто сътрудничество между РИК и Областна администрация и изрази надеждата си, че конструктивизмът отново ще бъде доминиращ подход в съвместната дейност на двете институции. Антоний Андонов изтъкна, че екипността и колективното вземане на решения са гаранция за спокойната и ефективна работа на Районната избирателна комисия, както и за провеждането на прозрачни и честни избори в 21-ви многомандатен избирателен район. Той информира още, че е упълномощен да представлява Областна администрация в сформирания Координационен център за предотвратяването на изборни нарушения и купуване на вот. Г-н Андонов декларира готовността на администрацията за оперативно партньорство във всеки момент, когато това е необходимо.

 

От своя страна Росица Тодорова, председател на Районната избирателна комисия, изрази задоволството си от доброто сработване със служителите на Областна администрация Сливен, ангажирани с изборния процес, и заяви готовността на РИК да изпълнява коректно всички вменени ѝ от закона задължения.

 

21 са регистрираните партии и коалиции за предсрочните парламентарни избори на 2 април в област Сливен.

 

Повече за работата и решенията на РИК може да се проследи на следния линк:

 

https://rik21.cik.bg/ns202304

 

Заседанията на Районната избирателна комисия могат да бъдат наблюдавани онлайн на следния адрес: https://rik21.cik.bg/ns202304/video

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев