Община Сливен
Областна администрация Сливен

Община Нова Загора обяви началото на кампанията за плащане на местни данъци за 2023 г.

30.01.2023 / 09:03

Община нова Загора вече е готова да посрещне желаещите да платят местните си данъци за настоящата година. Първите посетители на касите в Общината, бяха кметът Галя Захариева, която постави началото на кампанията за плащането им за 2023 г. и живеещата в Стара Загора жителка на с. Богданово Стоянка Димитрова Михова, пристигнала с влака в началото на работната седмица, за да внесе данъците си.

Справка за дължимия размер на данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства може да се направи на сайта на Община Нова Загора през мобилно устройство чрез пин –код, който се получава лично от отдел „Местни данъци и такси“.

Данъците могат да се заплащат в брой на касите на отдел „Местни данъци и такси в сградата на Общината и във всички кметства в малките населени места. Могат да се внесат и по банков път, във всяка пощенска станция на „Български пощи“, през „Изипей“, както и в офисите на Банка ДСК. Дължимите суми могат да се платят на две вноски – до 30.06.2023 г. и до 31.10.2023 г.

При заплащане на пълният им размер в срок до 30.04.2023 г., данъкоплатците се ползват с 5% отстъпка.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев