Община Сливен
Областна администрация Сливен

Отстранена е голямата авария

тръба
19.01.2023 / 17:34

Отстранена е аварията в района на Централната помпена станция „Червенаково“, заради която бе прекъснато водоподаването в новозагорския район. Това съобщиха от „ВиК-Сливен“. Ремонтните дейности в изключително трудния терен са приключили днес по обед, в рамките на обявения тридневен срок. Вече е възобновено водоподаването към населените места, които получават вода от ЦПС „Червенаково“, а това са 14 новозагорски села и град Нова Загора.

От „ВиК-Сливен“ очакват, че водоснабдяването в пострадалите от аварията населени места в Новозагорско ще се нормализира в около 18 часа вечерта днес.

Сериозната авария се случи на около един километър от ЦПС „Червенаково“, по трасето на напорния водопровод с диаметър 820 мм към разпределителния за региона водоем 5000 куб.м. След установяването на мястото на непредвидената авария по амортизирания 50-годишен водопровод и извършения оглед от специалисти, във „ВиК-Сливен“ изготвиха план и създадоха организация за подмяна на поведената тръба. За извършване на спешния ремонт бе прекъснато водоподаването в новозагорските села и по високите етажи в Нова Загора. Дейностите по отстраняването на аварията стартираха във вторник, 17 януари. Водоподаването вече е възстановено и ще бъде нормализирано тази вечер.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев