Община Сливен
Областна администрация Сливен

Среща с оперната певица Татяна Шиварова

08.01.2023 / 11:51

В галерия „Май” се проведе творческа среща на сливенски граждани с оперната певица Татяна Шиварова. Талантливата наша съгражданка, която твори и живее между Италия и Сливен, бе очарована от събитието – без повод, но с много настроение и положителна енергия, вдъхновено от оперното изкуство.

 

Инициатор на срещата бе художничката Диди Дойчинова, с идеята за представяне на творчески портрет на Татяна, а Форум „Жени за Сливен” подкрепи събитието.

 

 

 

Гост бе заместник-кметът на общината Пепа Чиликова, която поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Сливен Стефан Радев.

 

 

 

„Симпатичното предложение за тази среща дойде от Диди Дойчинова, след мое участие в една благотворителна томбола. Уговорихме се след Нова година да проверя дали съм спечелила награда и спонтанно решихме за срещата. В действителност самата среща днес с мои съграждани стана моята награда”, сподели в интервю за Радио Сливен Нет Татяна Шиварова. „Харесвам тази форма на непринудено общуване, в която мога да разказвам любопитни и весели неща за сцената, анекдоти, но и да проведем смислен разговор за популяризиране на оперното изкуство”, разказа оше Шиварова.

 

 

 

Миналата година започнала за нея със счупена ръка и се надява през новата година да няма такива проблеми. Важното за нея е, че продължава работата си като гост-преподавател към Флорентинската академия за млади оперни певци към операта в италианския град. „Работата е удовлетворителна за мен, вече 4-та година съм в академията, където се надявам да се класират и български изпълнители”, пожела си Татяна Шиварова. А иначе в своята практика тя обучава българи. Впечатлена е от едно сливенско момиче - 18-годишната Богдана Караиванова, за която казва, че е „много талантливо дете”.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев