Община Сливен
Областна администрация Сливен

С признателност към земеделците

galia12
12.12.2022 / 13:17

В нежната съботна вечер на 10 декември 2022 г. кметът на Община Нова Загора Галя Захариева посрещна гости в клуба на дейците на културата.

Усмихнатата водеща Ивета Митева ги поздрави с добре дошли на празнична благотворителна среща на земеделските производители в община Нова Загора, организирана по инициатива на г-жа Захариева. С нея общинското ръководство засвидетелства признанието си към тези, които стоят в основата на икономиката в нашата община, които влагат непрекъснати грижи за плодородната ни земя и винаги се отзовават в подкрепа на хората в града и малките населени места. На събитието присъстваха: кметът на Община Нова Загора Галя Захариева с представители на нейния екип; председателят на Общински съвет Нова Загора Нейчо Нейчев; директорът на Областна дирекция „Земеделие“ – Сливен Тодор Братанов; началникът на Общинска служба „Земеделие“ - Нова Загора Милен Користилов; директорът на дирекция „Регионално развитие и политика“ в Община Нова Загора Тони Димитрова, представители на отдел „Общинска собственост, транспорт и туризъм“, кметове на населени места и много земеделски стопани.

„Да споделим празничното си настроение днес, да отворим сърцата си за коледния дух и за доброто, защото те неизменно вървят заедно!“, призова водещата и покани домакина на вечерта.

Г-жа Захариева от своя страна поздрави присъстващите и изказа изключителната си благодарност към всички, подкрепили благотворителната идеята на организаторите събраните средства от вечерта да бъдат дарени в подкрепа лечението на деветгодишния Теди, на който предстои операция в Австрия.

Празничната вечер продължи с изпълненията на лъчезарната Нелина, която запали усмивките в залата.

Най-вълнуващият момент настъпи малко по-късно – обявяването на резултата от направените дарения. Те бяха преброени в присъствието на майката на Теди от комисия, в чийто състав влязоха общински служители и представител на земеделските производители.

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева обяви събраната сума от 13 000 лв, която надхвърли очакванията и развълнува всички присъстващи. Тя имаше удоволствието да връчи средствата на майката на малкия Теди, която с особено вълнение, през сълзи на очи, се обърна към всички с думи на благодарност.

Празникът продължи. Най-специалният гост на него остана да е Доброто. То се настани удобно в сърцата.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев