Община Сливен
Областна администрация Сливен

Нова изложба на Светла Стоянова в ХГ „Руси Карабиберов“

svetla3
09.12.2022 / 16:29

На 8 декември от 17:30 ч в ХГ „Руси Карабиберов“, гр. Нова Загора бе открита самостоятелна изложба - живопис на родената в Нова Загора художничка Светла Стоянова. Светла Стоянова завършва през 1976 година художествената гимназия в Казанлък. Художественото си усъвършенстване продължава във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Велико Търново, където учи специалността „живопис“ при професор Янаки Манасиев. Работи като плакатист, художник към Кинефикация, методист по изобразително изкуство, кино и фотолюбителство към Съвета за култура в Сливен. През годините Светла Стоянова е с многобройни участия в национални изложби и пленери. Има няколко самостоятелни изложби, а през 2014 година получава награда от Художествена галерия „Димитър Добрович“, Сливен за участие в изложбата „Учители и ученици“.

В красивата зимна вечер на 8 декември, творчеството на талантливата художничка представи уредникът на ХГ „Руси Карабиберов“ Иван Стоянов, който й пожела да продължава да се развива и отстоява своята позиция в света на изкуството. От своя страна г-жа Стоянова изказа благодарност към организаторите на изложбата и всички отделили от своето време, за да разгледат нейните творби. Тя имаше удоволствието да получи и една специална награда, връчена й от Дружеството на художниците в гр. Сливен – отличието „Художник на 2022 година“.

На фона на представените красиви творби бяха връчени и поредните награди на даровитите малки художници от Студио „Дъга“, гр. Нова Загора от Четиридесет и първата международна изложба на детски художествени творби в гр. Битоля, Македония и Двадесет и третата международна среща на младежкото изкуство в гр. Евора, Португалия.

Изложбата на Светла Стоянова може да разгледате до 11.01.2023г. в ХГ „Руси Карабиберов“ гр. Нова Загора от 11:00 до 18:00 часа.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев