Община Сливен
Областна администрация Сливен

Кметът Стефан Радев поздравява студентите от община Сливен послучай Осми декември

Stefan_Radev
08.12.2022 / 11:32

Уважаеми студенти,

 

За мен е удоволствие да ви поздравя за вашия празник, който по традиция всяка година отбелязваме на Осми декември! Винаги съм вярвал, че хората, които вървят неуморно по пътя на образованието и науката, са тези, устремили поглед към утрешния ден, към бъдещето и предизвикателствата, които то крие. Пожелавам ви да намерите своето вдъхновение, да мечтаете и да се развивате тук, в Сливен! Бъдете здрави, упорити и следвайте неуморно целите си! Честит празник!”.

 

Празникът на студентите се отбелязва в България на 8 декември от 1916 г. Честването е отменено след 1944 г., като е заменено със 17 ноември, когато се отбелязва Международният ден на студентите. Отбелязването на празника на датата 8 декември, е възобновено отново през 1962 г.

 

На територията на Сливен действат две висши учебни заведения. Едното е обединената структура Инженерно-педагогически факултет и Колеж към Технически университет-София. Там към момента се обучават над 1 300 студенти. Второто е - Филиал Сливен към Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов"-Варна. Там в момента се обучават близо 150 студенти в специалностите “акушерка” и “медицинска сестра

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев