Община Сливен
Областна администрация Сливен

Поздрав от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева по повод Никулден

nikulden
06.12.2022 / 08:59

Уважаеми жители на Община Нова Загора,

Днес е един от най-големите празници в християнския календар – денят, в който почитаме Св. Николай Мирликийски Чудотворец, известен като благороден, щедър, дълбоко религиозен и посветен на Църквата човек. Той раздал цялото си богатство, което наследил от родителите си - богати земевладелци, на бедните и онеправданите.

Според народно-християнския мит за подялбата на света, нему се паднали моретата, реките, езерата. На него се приписват и много чудеса, избавящи моряците и пътуващите по море от водните стихии.

Свети Николай Чудотворец е светецът добротворец, който със силата на вярата и състрадателността си създава чудеса, затова става всенароден любимец. Да го почетем днес с благодарност в сърцата си!

Скъпи именици,

В днешния ден бих искала да отправя поздрав към Вас и да Ви пожелая здравето да е Ваш неотстъпен спътник! Името, което носите, означава „побеждаващ”. Съхранявайте надеждата и укрепвайте с делата си вярата в доброто! Бъдете победители в своя живот, но и чудотворци за своите близки, като ги дарявате с добротата и закрилата си! Най-великото чудо е любовта. Бъдете благословени да я разпознавате, подкрепяте и множите! И нека Св. Николай Мирликийски да Ви благославя, пази и напътства във всяка ваша стъпка!

Отправям поздрав по повод професионалния им празник и към всички, търговци и банкери! Благоденствието и успехът да са навсякъде с Вас!

 

Честит Никулден!

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев