Община Сливен
Областна администрация Сливен

Коледната елха озари площада в Нова Загора

elxa
02.12.2022 / 11:42

Месец декември постави началото на празничните изненади. В първия му ден първата от тях беше концертът – спектакъл на Хайгашод Агасян, който започна в 16 часа в училищен театър „Проф. Минко Балкански“. Композиторът на популярна и детска музика е отдавнашен приятел на малките новозагорчета и гостуването му беше подарък от общинското ръководство за малчуганите от начален курс на обучение. Детските песнички в негово изпълнение огласили театъра и вдигнаха децата да танцуват. Вечерта се превърна в танцово коледно забавление.

Празникът се пренесе на площада край красивата елха. Куклен театър „Гео Милев“ от гр. Ямбол представи спектакъл „Коледно веселие“ по идеен проект на Ангел Попов. Актьорите доведоха със себе си Дядо Коледа и неговите сръчни помощници – джуджетата, които показаха колко са работливи, как се трудят, спортуват и забавляват. Към тях се присъединиха и децата от Вокална група „Пеещи ноти“ от СУ „Христо Ботев“, по НП „Заедно в изкуствата и спорта“. С изпълнението си те вдигнаха настроението на публиката. Джуджетата от Детска театрална филмова формация „Тракия вижън“ към НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ раздаваха лакомства, за да подсладят още повече празника.

Добрият старец обеща да поръча на Баба Зима да има сняг. И въпреки, че тя се беше объркала вместо сняг да изпрати дъжд, запалването на светлинките на коледната красавица не се отложи. След тържествено броене тя грейна с новата си премяна, закичена с коледни звезди и светлинки. Тържествена заря за детския празник освети небето. Кметът на Община Нова Загора г-жа Галя Захариева благодари на всички присъстващи, които и в дъжда са дошли да посрещнат Дядо Коледа и пожела щастливи коледни празници.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев