Община Сливен
Областна администрация Сливен

Вече е проходим пътят от Агликина поляна до село Стара река

AFUZOV 22
29.11.2022 / 16:16

Пътят от местността „Агликина поляна“ до село Стара река вече е проходим. Дълго време участъкът бе опасен за преминаване заради компрометирана пътна настилка и огромните дупки. След протести на местното население и решителната намеса на Областна администрация Сливен, в лицето на областния управител Минчо Афузов и неговия заместник Антоний Андонов, започна изкърпване на разбитата пътна настилка от фирма „Пътно поддържане - Сливен“ ЕООД.

 

„Благодаря за навременната реакция на Областното пътно управление и на фирмата, която извърши ремонта. Искам да подчертая с благодарност и това, че „Пътно поддържане – Сливен“ предостави безвъзмездно на кметството в село Стара река допълнителни количества асфалт за изкърпване на дупките и трудно проходимите участъци от пътя в самото населено място“, коментира днес областният управител.

 

“Напредъкът е голям, всички го видяха и го усещат. Успяхме да изпреварим зимата. Пътят е напълно годен за преминаване и това внесе успокоение за хората. Благодаря на Областната администрация в Сливен, че направи всичко по силите си, за да се ускорят нещата. За нас е много важно, че ремонтът се осъществи качествено и в двете платна, така че те да са проходими през зимни условия. Много сме благодарни на фирма „Пътно поддържане – Сливен“ , че откликна на молбата ни и заедно намерихме решение за изкърпване на участъка, преминаващ през селото. Сега ще посрещнем зимните месеци много по-спокойно“, подчерта кметът на Стара река Николай Стефанов. Той изтъкна и приноса на доброволците от селото, участвали с физически труд при изкърпване на най-сложните пътни участъци.

 

Николай Стефанов добави също, че местното население е обезпечено на 100 % с дърва за огрев, за което заслуга имат Държавно горско стопанство – Стара река и общинското горско предприятие в Сливен.

 

Път II-53, който преминава през планинската територия на Сливенска област, включително през село Стара река, е част от републиканската пътна мрежа. Той е третият по дължина второкласен път в България и свързва Северна и Южна България.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев