Община Сливен
Областна администрация Сливен

Билети за градския транспорт се продават в шест пункта и в супермаркетите от местна верига в Сливен

21.11.2022 / 13:52

Община Сливен напомня на гражданите, че билетчета за градския транспорт се продават в 6 пункта, разположени на оживени места в града, както и в супермаркетите от търговската верига „Мерканто“.

 

Продажбата на билети в градските автобуси и тролейбуси отпадна от 1 ноември, когато бе прекратена работата на кондукторите в превозните средства. Общинската фирма „Пътнически превози“ временно преустанови, през целия ноември, проверките срещу нередовните пътници, за да може те да се адаптират към новите правила. От 1 декември тези проверки ще бъдат възобновени.

 

Лицата, пътуващи без билет или с неперфориран билет, подлежат на санкция. Предвидената глоба е в размер на 4 лева, съобщиха от общинския превозвач. Размерът й е над два пъти по-малък в сравнение със стойността на тези глоби в други общински и областни центрове.

 

Пунктовете, от които пътниците могат да си купят билети, са следните: пред ДКЦ-2 – ежедневно, с работно време т 6,45 до 18,45 часа; пред магазин „Дъга“ в кв. „Младост“ – в делнични дни, т 7,00 до 15,30 часа; на спирката в кв. „Българка“ – ежедневно, от 6,30 до 18,30 часа; от пункта на Новоселски мост, в делнични дни, от 7 до 17,30 часа; на жп-гарата, в делнични дни, от 7 до 15,30 часа, от пункта до център „Рикас“, в делнични дни, от 9,30 до 18,00 часа. На тези места, освен билети, се продават и карти за пътуване, уточниха от общинския превозвач. В магазините „Мерканто“ карти за пътуване няма да бъдат предлагани.

 

Изключение от новата организация е само линия 201, която продължава да осъществява превоз на пътници в присъствието и при контрола на кондуктори.

 

Освен обикновения билет за градския транспорт на цена от 1,20 лева, пътниците могат да ползват ще два вида билети. Първият струва 2 лева и е за пътуване в рамките на 90 минути. Вторият е еднодневен, на цена от 4 лева, за всички линии. Важно е да се знае, че при използването им е необходима заверката на шофьора на първото използвано превозно средство, който отбелязва началния час на пътуването от 90 минути или съответно - датата на пътуване с еднодневния билет.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев