Община Сливен
Областна администрация Сливен

46 служители на ОДМВР-Сливен бяха наградени за празника на българската полиция

polis2
07.11.2022 / 16:40

С поднасяне на венци в памет на полицейски служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг, на паметника на Хаджи Димитър и тържествено събрание Областната дирекция на МВР в Сливен отбеляза своя професионален празник.

8-ми ноември е избран за ден на българската полиция през 1924 година по инициатива на тогавашния софийския градоначалник - О.З. подполковник Георги Кисьов и по предложение на Светия синод и лично от Митрополит Стефан Св. Архантгел Михаил е избран за патрон на полицията.

Архангеловден олицетворява битката на силите на доброто за постигане на ред, истина и правда. Подобна битка водим ежедневно и ние, представителите на българската полиция, за да пазим обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите, да следим за спазването на законите и да противодействаме на престъпността, каза в обръщение към служителите на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков при откриване на тържественото събрание по случай професионалния празник на българската полиция. Той изказа благодарност за професионализма, всеотдайността и постоянството, с което служители изпълняват своя дълг. Пожела им здраве и сили, за да продължат да носят с достойнство своята служба.

Трябва да бъдем два пъти по усърдни и отговорни, за да повишим авторитета на полицейската професия и да отговорим на обществените очаквания, каза в заключение старши комисар Величков.

Събранието започна с минута мълчание в памет на полицейските служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

Ръководството и служителите на ОДМВР-Сливен бяха уважени от официалните гости на събранието- заместник-кмета на община Сливен Румен Иванов, областния управител Минчо Афзов и неговия заместник Антоний Андонов.

Румен Иванов поздрави ръководството на ОДМВР-Сливен и полицейските служители от името на кмета Стефан Радев и общинската администрация с професионалния празник, като благодари за всеотдайната работа в името на добруването на гражданите и признателност за неоценимата помощ, получена в последните години на пандемия. Нека закрилата на Св. Архангел Михаил ви дава сили и вяра, а успехите да бъдат възнаградени със заслужено уважение, каза още Румен Иванов.

Да бъдеш полицай не е лесна задача, във вашето ежедневие вие се сблъсквате с много негативизъм и човешки проблеми, а получавате толкова малко благодарност, затова искам да ви пожелая да бъдете здрави и да имате търпение, и нека един ден вашата професия получи заслуженото признание и престиж в нашата страна, каза областния управител Минчо Афузов в своето обръщение към служителите на ОДМВР-Сливен.

В емоционално обръщение към полицейските служители Антоний Андонов изрази своя респект и уважение към професионалния опит и трудната дейност на полицая, и пожела все така да продължават да съхраняват достойнството и честа на пагона и да надграждат своя професионализъм.

 

На тържественото събрание 46 полицейски служители на ОДМВР-Сливен бяха наградени.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев