Община Сливен
Областна администрация Сливен

Поздравление на областния управител Минчо Афузов по случай празника на град Сливен

Минчо Афузов, областен управител на област Сливен
26.10.2022 / 12:00

Скъпи съграждани,

За мен е особена чест да ви поздравя с празника на нашия град - Димитровден.

Сливен е град с неоценим принос към историята и културата на България, дал на нацията ни будители и бунтовници, писатели и войводи, видни интелектуалци и далновидни предприемачи. Имената на тези забележителни личности и родолюбци са неотменима част от сливенската ни памет, пример и мяра, с които да измерваме себе си днес.

И макар да живеем в сложни времена на предизвикателства и промени, вярвам, че заедно ще успеем да съхраним достиженията и да върнем старата слава на Сливен като лидер в стопанския и духовен живот на България. Тази цел е постижима, но само с общата ни решимост, дързост, усилия и синовна обич към нашия град!

Скъпи сливналии,

Казват, че Сливен е необикновен град. Град, който привързва към себе си всеки, който дори за малко е подишал чистия му балкански въздух, опрял е поглед в скалните дипли на Сините камъни, поскитал е по старите сливенски сокаци, разходил се е по главната улица с красивите барокови фасади на Художествената галерия и Историческия музей или просто е усетил милувката на сливенския вятър. Нека останем все така привързани към нашия мъдър, достолепен, непокорен и неостаряващ град! Нека го носим в сърцата си, където и да ни отведат пътищата на живота.

В Деня на Сливен от сърце ви пожелавам преди всичко здраве, добруване, осъществени стремежи, мирни и щастливи дни!

Честит празник!

Минчо Афузов, областен управител на област Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев