Община Сливен
Областна администрация Сливен

Приветствие на областния управител Минчо Афузов

afuzov 2
19.10.2022 / 12:22

Уважаеми лекари,

 

За мен е особена чест да ви поздравя с вашия празник – Деня на свети Йоан Рилски Чудотворец!

 

Вие сте пазители на най-ценното – здравето на нацията, служители сте на най-хуманния дълг - към човешкия живот! Да си лекар е специално призвание и кауза, особено в тежки времена на изпитания, трусове в обществото, размиване на основни морални устои и ценности. Независимо от обстоятелствата, вие, сливенските лекарите, с всеотдайност и непоколебимост изпълнявате своя лекарски дълг и Хипократовата клетва, надвивате умората, болестите, тревогите, безсънието със силата на своя дух и професионализъм.

 

Сливен е град със силни лекарски традиции, започващи с делото на д-р Иван Селимински и д-р Георги Миркович и продължаващи със следващите поколения забележителни медици, допринесли за развитието на сливенското и националното здравеопазване, спасили хиляди човешки животи и дали на общността духовност и интелект, достойни за почит. Вие, уважаеми сливенски лекари, сте достойни техни наследници. И заслужавате пълната ни подкрепа и признание!

 

В деня на вашия празник искам да пожелая на вас и вашите семейства преди всичко здраве, сили, устойчив дух, неотклонна съпричастност и много лично щастие!

 

Носете с гордост и чест призванието Лекар!

 

Честит празник!

 

Минчо Афузов,

 

Областен управител на област Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев