Община Сливен
Областна администрация Сливен

Официална церемония по повод Празника на град Нова Загора - Петковден

nz1410
14.10.2022 / 16:52

След богата празнична програма, дойде и кулминацията на събитията по повод Петковден. От 11 часа, на 14 октомври, се състоя общоградско честване и официална церемония с участието на Национална гвардейска част. Събитието започна с водосвет за здраве, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан . Своя поздрав към жителите и гостите на Нова Загора поднесе Гвардейски представителен духов оркестър, а формация от гвардейци изпълни елементи от спектакъла „Искри“. Представени бяха нестандартни строеви хватки и движения с оръжие, след което се състоя ритуалът за издигане на знамената на Република България, на Европейския съюз и на община Нова Загора.

"Празник е! Време, в което да си напомним ценностите, да видим къде сме, какво сме опазили, какво сме загубили, какво искаме да отнесем в дните напред чрез децата си.

Празник е! Време да си кажем, че имаме силата и вярата да вървим напред към град и община, сигурни, спокойни, богати, в които семейството е най-висша ценност, в които хората са щастливи. Това е моята мисия и за нея се боря всеки ден: да работя за град на щастливите хора, които знаят не цената на труда, а как да се трудят в името на децата си. Град на хората, които знаят как да отстояват себе си и да бранят своите корени като възпитават новите поколения да бъдат българи, но най - вече да са достойни хора.

Вярвам, че само общността, в която говорим заедно и най-вече се чуваме, ще ни преведе през това трудно време, в което живеем. Имаме достатъчно здрави устои, за да не позволим изграденото преди нас да изчезне и достатъчно здрави стени, за да продължим да изграждаме бъдещето си. Ние сме сърцето на Тракия! Честит празник!“, каза в приветствието си кметът на община Нова Загора Галя Захариева.

Тържеството завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника „Загорци“, издигнат в памет на падналите за родината воини от Новозагорско във войните за национално обединение 1912-1918 г.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев