Община Сливен
Областна администрация Сливен

ДА ЗАДАВАМЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ ВЪПРОСИТЕ- ЗАЩО, КАК , КОГА И С КОГО

sabina 4
25.09.2022 / 10:26

На фона на наближаващите избори отново се замислих над думите на Монтескьо, че „ Всеки народ си заслужава съдбата “ и на Хегел ,че „Всеки народ си заслужава управниците “ .

Дали са верни и дали се отнасят и за нас българите !

И си отговорих,разбира се , че тези сентенции на Монтескьо и Хегел навярно са универсални и се отнасят и за нас , защото след поредицата от безрезултатни избори през 2021 г. , все по-ясна става перспективата и предстоящите да не доведат до съставяне на правителство .

 

Никой от обществениците , политолози , журналисти и граждани не съм чула да задава най- важните въпроси на политиците .

А в същото време и никой политик или политическа партия НЕ ОТГОВАРЯ ЯСНО на важните проблеми , стоящи пред всеки българин и пред България . Проблеми,които формулират основни въпроси пред обществото ни.Или по- кратко казано :

 

1️⃣Защо ? – Защо ситуацията е такава .

2️⃣ Как ? – Как ще се подобри .

3️⃣ С кой ? – С кой ще се реши проблема .

4️⃣ Кога ? – Кога ще се реши проблема .

Никой не задава , не поставя и не отговаря на едни от най- важните въпроси за всеки български гражданин и за България , включително и новите партии като ПП , Български възход , ИТН .

А те са следните :

 

❓- от 9 мил. станахме 7 мил. и продължаваме да изчезваме като нация с най- голямата скорост в света ?

Как ще се пребори отрицателният прираст ?

С кои други политически сили ще се коалира конкретната партия за решаването на проблема с отрицателния прираст ?

Кога ще започне решаването на проблема ?

 

❓- Защо продължителността на живота на българина е една от най -ниските в ЕС . ?

Как ще се повиши продължителността на живота , с кой ще се работи за това , кога ?

 

❓- Защо здравеопазването ни е в трагично състояние ?

Как ще се подобри , в коалиция с кой , кога ?

 

❓- Защо образованието ни е на това ниско ниво и от 5 % неграмотни преди 30 години, сега сме стигнали до над 35 % функционално неграмотни .

 

❓- Защо правоохранителните органи не работят в интерес на гражданите , защо 40 полицаи са обслужвали криминално проявения Семерджиев ?

 

❓- Защо не функционира съдебната ни система и е основната причина за разяждащата ни корупция , неефективни обществени системи и регулаторни органи , липса на чувство за справедливост , ниска раждаемост и висока смъртност , миграция , неконкурентна икономика , ниски доходи ?

 

❓- Защо корупцията взема все по- застрашителни размери ?

 

❓- Защо изоставаме с приемането на еврото , присъединяването към Шенген и пълното асоцииране на България към ЕС ?

 

❓- Защо не заемаме ясна позиция във връзка с войната в Украйна и помощта за Украйна – осъждаме ли Путин или го подкрепяме ?

 

❓- Защо сме на сто и … място по свобода на словото ?

 

❓- Защо младите хора напускат България ?

 

ЗАЩО , КАК , с КОГО и КОГА – това се въпросите, на които политиците би трябвало да дават отговори ,защото се отнасят до най-наболелите проблеми за българите и България.

За съжаление кампанията е към своят край ,но никой не задава подобни въпроси и съответно никой политик или политическа партия не отговаря конкретно.

 

❎Политическите партии водят вяла кампания , този път дори не обръщат внимание и на политическите си програми . ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОГРАМИ ,КОИТО БЕЗ ОТГОВОРА на ТЕЗИ най -ВАЖНИ ВЪПРОСИ в голяма степен са ИМПОТЕНТНИ и БЕЗСМИСЛЕНИ .

 

❎ИСКРЕНО СЕ НАДЯВАМ ПАРТИИТЕ на ПРОМЯНАТА ПП , БСП и ДБ в ОСТАВАЩИТЕ ДНИ ДО ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ ДА ОТГОВОРЯТ на ГОЛЯМА ЧАСТ от ВЪПРОСИТЕ ,които ВЪЛНУВАТ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ и с това да СПЕЧЕЛЯТ ОБЩЕСТВЕНОТО ДОВЕРИЕ , да могат да излъчат РЕФОРМАТОРСКО МНОЗИНСТВО в парламента, което да започне така нужните РЕФОРМИ и РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО .

 

Надявам се и всички български граждани преди да изберат за коя политическа партия да гласуват , да си отговорят ,коя политическа сила ще отговори в най- голяма степен ,удовлетворяващо за тях на голяма част от коментираните въпроси и на база на това да изберат за коя партия да гласуват .

 

Изхождайки от това ,че до края на изборната кампания остават само пет дни , считам за важно да споделя и една слабост на ПП , БСП и ДБ ,която се използва умело от ГЕРБ и те увеличават своето обществено доверие .

 

ПП , БСП и ДБ ИЗЛЪЧВАТ РАЗЛИЧНИ СИГНАЛИ към ОБЩЕСТВОТО за най -ВАЖНИЯТ ВЪНШНОПОЛИТИЧЕСКИ ВЪПРОС, който ескалира след обявената мобилизация от Путин , отношението към войната в Украйна и вижданията на трите партии за ролята на България в този конфликт . Въпрос ,който кореспондира и с геополитическата ориентация на България в глобалния свят и дългосрочната национална сигурност .

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев