Община Сливен
Областна администрация Сливен

Поздравление за 22 септември

milev BSP
21.09.2022 / 20:23

Уважаеми жители на Област Сливен,

За мен е чест да Ви поздравя по повод 22 септември – Деня на обявяването на независимостта на Република България!

На този ден преди 114 години в последната средновековна българска столица Велико Търново се случва един исторически акт, който издига международния авторитет на нашата Родина. Отхвърляйки политическата и финансовата си зависимост от Османската империя на 22 септември 1908 година, Българската държава категорично заявява пред света, че петвековното иго не е сломило европейското съзнание на българския народ, нито стремежа към напредък и развитие!

Днес отдаваме почит на хилядите българи, дали живота си в освободителната борба и отвоювали независимостта на страната ни. Историята е нашият учител, а българите, осмелили се да мечтаят за независимост и които постигат свободата - са нашият пример за това как се обича Отечество.

Нека борбите на нашите предци и техните стремежи бъдат пример за нас. Нека се поучим от тях на мъдрост и сила, с които да отстояваме принципите си.

На всички Вас пожелавам повече оптимизъм, отговорност и вяра, че с всички сили и възможности можем да успеем. Бъдете здрави, стремете се към независимостта и свободата си чрез личностно израстване и уважение към всички, градейки своята ценностна система със самосъзнание за принадлежност към род и родина!

Да живее свободна и независима България!

 

С уважение:

Ген. Кольо Милев –

Кандидат за народен представител от 21 МИР Сливен

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев