Община Сливен
Областна администрация Сливен

ОДМВР-Сливен: Колоездачна обиколка на България-Организация на движението

26.08.2022 / 14:14

В ОДМВР-Сливен е получено разпоредително писмо от „Българска федерация по колоездене“, с които ни уведомяват, че за периода от 27.08.2022 г. до 01.09.2022 г. ще се проведе 69-тата Международна колоездачна обиколка на България с молба за осигуряване на охраната и безопасността на движението при провеждане на мероприятието. В ОДМВР-Сливен е създадена организация за безопасно протичане на състезанието в етапите, преминаващи през област Сливен.

Съгласно програмата на състезанието:

На 30.08.2022 г. от 16,00 часа ще бъде затворен за движение главен път I-6 от началото на община Твърдица, след разклона за гр. Гурково, до разклона за село Бинкос. Движението ще бъде възстановено веднага след преминаване на колоната. Пътуващите в посока Сливен ще бъдат пренасочвани през град Нова Загора.

От 16,00 часа ще бъде затворен пътя от село Бинкос в посока град Шивачево, Боров дол, Бяла Паланка, Градско, Новачево.

От 17,30 часа ще бъде затворен път ІІ-53 от село Бяла до Сливен.

От 18,00 часа ще бъдат затворени за движение следните улици в град Сливен: ул. „Димитър Пехливанов“, бул. „Цар Симеон“, бул. „Цар Освободител“ до сградата на Община Сливен, където ще е финалът на етапа. Движението ще бъде възстановявано поетапно след преминаване на колоната.

На 31 август от 13,30 часа ще бъдат затворени за движение следните улици в град Сливен и път ІІІ-488 към село Градец: бул.“Цар Освободител“, пред сградата на Община Сливен, ул.“Г.С.Раковски“, бул. „П.Хитов“ и пътя към селата Ичера и Градец. Движението ще бъде възстановено поетапно след преминаване на колоната.

От 14,30 часа ще бъде затворен за движение път ІІ-48 от разклона за село Градец до село Мокрен. Движението ще бъде възстановено след преминаване на колоната през разклона за село Пъдарево в посока Сунгурларе.

Очаква се състезанието да напусне област Сливен и да премине в област Бургас около 15,45 часа.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев